California - Dag 5

Det här måste varit den roligaste dagen av dom alla. Först åkte vi till Universal studios och gick in på alla ställen vi bara hann med. Bäst var the mummy ride, jag SKREK. Fast det var ju inget emot vad vi gjorde inne i spökhuset. Pinsamt rädda var vi, fick tillomed en sexåring att gå framför oss, haha! Men alltså att ta på lik som hänger i taket går emot mina principer...

Sen kollade vi djurshow och specialleffektsgrejs och ja, sjukt svårt att förklara vad vi gjorde men det var riktigt kul!! Efter detta var vi helt slut och tog oss en nap tills det började lukta spaghetti och köttfärsås genom fönstret. Så vi släpade oss ut och åt, asmycket. Fick sällskap av en engelskman och två austaliensare och helt plötsligt satt vi där med en massa öl och på nått konstigt vänster fanns det alltid en drink i ena handen. Men det var ju trots allt vår sista kväll så vi sa all in och SKÅL och så körde vi på. Sanna försvann och jag lärde känna ett gäng österrikare, så jävla goa. Ja, grym kväll på vårt lilla hostel helt enkelt. Om ni någon gång hamnar i LA är Banana Bungalows the place to be så att säga.




"röökeffekteer aaaowowow"







I'm holding you closer than most

Länge sen jag satt hemma en fredagskväll, hade glömt hur många det är som skriver när dom kommer hem från krogen. Sjukt kul är det! Fortsätt med det alla vänner och er jag inte känner. Jobbar bara några timmar imorgon sen ska jag fan lägga mig vid poolen, no matter what. Regnar det får någon stryk.


People always leave. Sometimes they come back

Ska fortsätta berätta om resan såklart, men inte ikväll nej. Kom nyss hem efter häng hos Ana, var stört nära att cykla in i en hund på vägen. Asläskigt. På tal om hundar började min lilla doggie skälla som en galning och jag tänkte vad faan är det NU då? Så gick jag till dörren och där stod ingen annan än min Elin!! Kunde ju inte blivit gladare :D Äntligen säger jag bara. Och imorgon är det fredag igen, yay.

5 månader sen, helt galet


California - Dag 4

Ännu en dag av turistande, tog oss till bouldevarden igen och kollade in gipsavtrycken utanför chinese theater. Sen vidare med bussen till Santa Monica beach, kändes som man var med i Baywatch där ett tag. Vi gick till Venice beach och jag hittade souvenirer till barnen, en ring och så fick jag ett öronhänge. Men det var ju bättre än inget liksom.

Efter ett par timmar på buss igen var vi på boulevarden en sista gång. Där var det nämligen filmpremiär för SALT med Angelina Joulie. Lyxade till det med mc Donalds och försökte ta en buss hem sen. Det gick sådär. Vi stod och väntade hur länge som helst och när den äntligen kommer visar det sig att vi står på fel sida, haha. Tillslut kom vi tillbaka till hostlet i alla fall och ännu en galen kväll var över.


alla the Hills-fan måste veta vad detta är






trappan i pretty woman


Beverly Hills, that's where I want to beee


Santa Monica Pier




California - Dag 3

Nu var det dags för mig och Sanna att bli riktiga turister. Efter en skum frukost klev vi på en stor röd buss och blev guidade genom Hollywood. Klev av vid boulevarden och kollade några av stjärnorna på walk of fame. Sen tog vi oss vidare till Beverly Hills och Rodeo Drive. Där gick vi och kikade lite, tog en fika och pratade massor om allt vi missat i varandras liv. Myspys.

Mitt i allt fick vi sms om en BBQ. Så vi åkte hem, lämnade av grejer och tog taxin till en adress någonstas i LA. Fancy område hamnade vi i men maten var väl sådär.... Så vi åt massa chips, men det var tydligen inte okej, så Sanna började knapra på morötter istället. Det slutade med att vi satt och kollade konstiga filmer hemma hos bartendern innan vi gick hem och laddade för nästa dag. Sjuk kväll måste jag säga, men så kan det gå.


reeedo


skylten


Sanna mötte Lassie


missade skylten där det stod "reserved for Emilia Nilsson"







California - Dag 1 och 2

Man kan väl kalla min och Sannas resa ganska spontan, vi hade nämligen inte planerat NÅGONTING. Det enda vi egentligen visste var hur vi skulle ta oss dit och var vi skulle bo. Eller det var väl att ta i, vi visste vad hostlet hette i alla fall. Men det gick väldans bra ändå ska ni veta!

Hur som helst, inget intressant hände första dagen, förrän jag satte mig på planet från Washington DC och hamnade bredvid en dansk pojk. Han var skitrolig och vi snackade non stop i några timmar, hetaste samtalsämnet - paradise hotel, innan vi såg Bounty Hunter (asbra, se den) och däckade. På flygplatsen hämtade Sanna upp mig och det var helt underbart! Som jag saknat den människan. Och nu saknar jag igen.. Man blir aldrig nöjd. Sen var det bara hem och packa om väskan för vidare äventyr.

Morgonen efter lyckades vi ta oss på flyget och ända fram, tillslut fick vi även tag på en shuttle som kunde ta oss till vårt hostel. Lämpade av grejerna i rummet och gav oss ut påå.. shoppingtur! Var nära att få ställa in den dock, för vi hittade inte ingången till köpcentret..... ha ha. Jaja, lite fattigare och med värkande fötter begav vi oss senare hemmåt igen. Tänkte gå och lägga oss men så hör vi att dom visar film utanför fönstret. Så hej och hå sa det, plötsligt satt vi där med massor av tomma drinkglas, nya vänner (varav en bartendern, fatta gutt) och en sjuhelvetes start på semestern :D



favoritcitaten från random människor under kvällen
(inte vi som lärt dom dessa uttryck, don't worry)

"do er vackeer"
"SLAMPA"
"apa i din rooopma"

fint

Back to reality

Nu är det sådär jobbigt igen, man känner att man boorde skriva något här och viiiill dela med sig av resan men man ooooorkar inte. Idag hade jag tänkt börja mitt nya liv. Ni vet, träna mer och äta nyttigare. Det gick bra tills vi gick på bio efter lunch. Jävligt taskigt att sätta en skål popcorn framför näsan på mig redan första dagen liksom, vad är det för stil? Filmen var Toy Story 3 i alla fall och den var lika bra för dom första filmerna. Men nu blir det banne mig sängen.

GangstaMillis

I'm alive

Kom på att jag kanske borde ge ett litet livstecken. LA var helt stört bra, nu sitter vi bara här och vill tillbaka. Imorgon blir det till att upptäcka staden med den där röda bron. Uhm ja, det var la allt. Är tillbaka här på måndag helt enkelt.


Tillägnad dig papi :)

LA baby!

SNABBT inlägg för vi måste springa strax. Skulle bara säga att resan gick kalasbra trots en massa förseningar. Nu ska vi tillbaka till flygplatsen och mot Los Angeles. Så lär vara okontaktbar tills på onsdag så att ni veeet. Och alla mina bästa som fyller år nu i dagarna, Maja, Frida, Louise och Thomas. GRATTIS!! Nu drar vi. Byye



Sanna och Emilia
Thompas fest för ett år sen, wahoo


Bye NC

JAG HITTADE DOM!! Skorna! Haaaappy. Nu spelar inget annat någon roll, jag har mina skor. Nu ska jag åka. Önska mig lycka till..

Nu känns genast mina 4 dagars sängkläder smutsiga..


Två vänner på fejjan utan någon connection till varanda.
Lite kul tyckte jag
Men så är jag ju fruktansvärt lättroad också.

Har förresten fått halva familjen på skojakt, hehe. Så nu håller vi tummarna på att dom dyker upp innan flyget går. Måste bara säga att jag är så glad att jag hamnade där jag gjorde i detta land. Först kom Mick hem och agerade världsvan pappa genom att se till att jag har allt inför resan, gav mig tips och hjälpte med packningen. Sen kommer Kristin och är orolig mamma "we're letting her go.. my little daugter is growing uuup" För söta!! Nu ska jag sova och drömma mardrömmar om att jag missar anslutningen i DC.

I'm so fucking happy I could cry

Behöver min mamma nu. Så jag kan skrika "MEN VAD FAN BEHÖVER JAG HA MED MIG??? HJÄLP MIG DÅÅÅ!!!" som jag alltid gör när jag packar. Känner på mig att hon sitter där hemma och flinar åt mig nu för hon vet exakt vilken panik jag har. Hatar det alltså. Bah. Men glöm alla problem, imorgon åker jag till Califooornia! Hälsa på bästa Sanna och bara njuta järnet av 9 dagars ledighet.

Har haft ännu en grym vecka faktiskt, många timmars jobb men inte allt för mycket slit. Barnen har haft camps så har mest lekt chaufför och flörtat vidare med badvakterna. Min hostdad kallar mig inte entertainer of the pool för inget. Sen är jag fortfarande ledsen för att Nathalie åkt såklart.. Känns så himla skumt. Men! När jag kommer hem från Calli väntar ELIN på mig här hemma :D Yay!

Nehe, nu ska jag ta en dusch och packa vidare är tanken. Försöker leta rätt på mina skor med. Verkligen helt försvunna.. Kanske råkade slänga dom, hm.


[email protected]
är så satans fyndig alltså, jag vet.

My baby left me

She is gone. My wonderful friend Nathalie Brien went back to Germany today. When I was walking home after our goodbye this morning, I started thinking about everything we've been through. It all started out with us almost getting stuck in the mountains, with no way to get back to the others. Just because we thought it'd be nice with coffee instead of trying going down the hills on two sticks. We should have read the signs by then... Cause we've been through some trouble for sure! Like just innocently trying to find our way to school but ending up driving in circles for hours, or that time we got caught drinking water on the golfcourse, not to mention the night when my frickin car got towed away!! OH MY GOD. Yeah, in the last 6 months we've done a lot of weird stuff. Always in trouble, always surrounded by craziness. But at the same time, we always found a way out of it, laughing our heads off.

As I've said before, Nathalie and I are sort of the same. Two souls, one mind. I have never in my life met anyone whose thoughts are so close to my own.  Sometimes it freaks me out, but mostly I'm just glad that someone understands exactly how I feel. Cause she always does! ..did ..whatever. But it's so weird, not knowing if we'll ever see each other again. I'm sure we will though! I mean, my dad and I already made plans to visit Germany by motorcycle. Oh yeah.

Was thinking of writing this in german but I'm not so sure that would have been a great idea, haha. I know a couple of sentences though. Like, Ich werde dich sehr vermissen and Du bist ein wunderbarer Freund und bist immer in meinem Herzen. Definitely know this one: Ich liebe dich! ♥



Nu skiter vi i att den här låten är gammal för jag tröttnar aldrig och den kommer alltid vara så Nathalie och Emilia. Sådetså. Ooops, nu blidde det svenska. Aja

The morning after

Har haft denna gamlingen på hjärnan hela dagen. Så jävla bra.

Elliott Smith - Say Yes


Oh yes I like it

Idag fastnade en ekorre på vår studsmatta. Skrattade så jag trodde jag skulle dö när den slängde sig rätt in i nätet från sida till sida, haha sjukt kul! Sen kom det en tornado, det var inte lika roligt.. Men mitt hår är skitsnyggt! Så dagen får väl sluta på plus i alla fall.


Halfway gone

Halvtid! Och nu pratar jag inte om någon jäkla fotboll som verkar vara det enda folk tänkt på idag. Nej jag har varit i staterna i sex månader och det är alltså bara lika många kvar. Känns som det är fem miljoner saker jag ska hinna göra så tiden lär gå lika fort i fortsättningen med. Men jag vet inte riktigt hur jag känner inför det. Samtidigt som jag saknar alla och längtar hem då och då, så är ju detta mitt liv nu. Jag har massor av vänner och en till familj här. Vill inte ens tänka tanken på att åka hem där alla är stört ospontana och allt är som vanligt, blöööh. Som sagt har jag ju några månader på mig att smälta det men lika bra att börja i tid liksom ;) Och nu jäklar ska det även börja sparas. En mac book ska bli min! Bidrag till en fattig svenska fast i Amerikat mottages med glädje.. hehe. Firade mitt halvårsjubileum med att köpa sushi och sen la jag mig vid poolen med två trötta tjejer. Dom berättade vad som hände igår när jag åkt hem men jag kan inte ens skriva ner det här för det är FÖR SJUKT. Gud ja. Nu ska jag sova, natti.


NY för ett halvår sen.. känns som igår

On to the next one

Är SÅ glad att jag åkte till Nathalies avskedsfest igår. Hade riktigt kul, trots att det bara var cola som rann ner för min strupe. Lee stod för lokalen med hans lilla lägenhet och hade fixat DJ och allt. Körde hem runt midnatt och festen fortsatte då mina värdföräldrar hade vänner över. Riktigt bra dag och kväll med andra ord. Morgon med för den delen, skulle jobbat 8-11 men Kristin skickade ner mig igen så sov till 10 och behövde bara jobba 45 minuter, haha GUTT. Nu väntar jag på att mina vänner ska vakna till så jag kan få lite sol på denna kroppen. Tjing!


love ya troublemaker

Lovar du så lovar jag

"Oj vad konstigt det här blev, jag känner ju inte ens dig" Hahaha roligaste telefonsamtalet med Jonna nyss. Fast det var ju inte så kul egentligen, eller vad man ska säga. Så det kan gå alltså, ibland undrar jag om gud använder mig som nån sorts personlig dokusåpa. Nu ska jag i alla fall dra ut en sväng. Nathalie har avskedsfest men mitt festhumör ligger på minus. Med tanke på att hon åker hem på onsdag känns det ändå som ett måste. Ha en trevlig kväll alla.

Ps. Frisörtiden är bokad..


en nyduschad, icke orangehårig emilia

Saying aaayo, baby let's GO



detta var förresten låten som spelades 24/7
den kommer alltid vara myrtle för mig

Oj vad långt det blev..

Wow, helt slut är jag. Men veckan har gått över förväntan och nu är det bara 6 dagar kvar tills jag sticker till Calli!! Igår var vi hemma hos Ana och lagade Tacos och hade lite myskväll. Tror Jenny var pissed på mig eller nått för först säger hon att jag äter som fyra pers och sen färgar hon mitt hår orange... Haha! Nej så illa var det väl inte riktigt, men nästan. Borde nog ringa hårsalongen.

Hur som haver, NU har jag lite tid över. Så here we go. Myrtle Beach 2010. Vi var fem brudar som tog oss ner till South Carolinas östkust. Fatta fem tjejer och inget gnäll, tjafs eller klagande. Detta trots att det tog nästan en halvtimme att gå till stranden och att en av oss var tvungen att sova på golvet. För att inte glömma det faktum att vi bara hade ett badrum att dela på! Imponerad faktiskt. Sen fick jag äntligen bada i havet igen! Havsbris, vågor och sand mellan tårna, allt det där man var så bortskämd med där hemma. Och så fick vi vara med om värsta baywatch händelsen när dom tappade bort en kille. Spääännande. Fast han var inte ens i fara och visade sig vara världens asshole. Menmen.

Första kvällen köpte vi tonvis med alkohol och hade så stört kul! Man fick gratis glass och pretzel på "main street", som förövrigt luktade precis som larmtorget.. Blev lite förvirrad men så kollade jag mig omkring och förstod varför. KINESKORV! Fast utan kineser.. men ändå!! Kvällen fortsatte på nån klubb där en av oss blev friad till och en annan hånglade med en superhjälte. Dom äldsta tjejerna är 27 men i slutändan var det ändå jag som stod där och försökte hjälpa dom att hitta tillbaka till hotellet. Inga namn nämnda. ;)

Dagen efter vaknade vi precis innan frukosten stängde så vi rusade ner. Går ju inte att missa mat. Sen blev det stranden hela dagen igen. 4th of July var det med, så på kvällen gick vi tillbaka till folklivet på gatorna och satte oss på Hard Rock där det spelades livemusik och lite sådär, kalas. På måndagen åkte vi till en outlet. Massor av butiker att välja mellan och oj vad vi fyndade. Panka men lyckliga begav vi oss hemmåt, tjejerna där bak somnade sött medans Jenny och jag fortsatte festen. Helt enkelt den bästa helgen sen jag kom hit och ja, kanske även innan dess. Tack ska ni haaaa ♥













Drink all day
Play all night
Lets get it poppin
I'M UP IN MYRTLE BITCH


Red red wine




är det bara jag som ser "har man druckit mycket rödvin gillar man dig"?
På tal om det, it's FRIIIDAY!

Mer varulv!

Måste bara tillägga. Reklamerna på spotify är dom mest störande ever. Men det är ju så värt det när man hör Taylors röst mitt i allt. Trodde hela meningen var att man INTE ville ha reklamen.. Inte deras smartaste move alltså.

Gammeltrillis

Nu är jag sådär så jag inte hinner med igen, var tar tiden vägen? Hade tänkt berätta om vår resa ju, men det hinns icke med. Har lagt upp massa bilder på facebook i alla fall, så dom kan ni ju kolla på om ni inte har nått vettigt för er. Nu har ju tillomed mormor fejja, vem trodde den dagen skulle komma? På tal om det fyller hon år idag!! (eller igår då..) GRATTIS, du är bäääst mo. Hon är världens galnaste pensionär, ingen tvekan om saken. Ni skulle bara veta... Men nu vänner, ska jag och mina 36 myggbett (barnen räknade) gå och lägga oss. Godnatt.


Onsdag

SJUKT varmt idag!! Man kunde inte ens vara ute i skuggan utan att svettas halvt ihjäl. Så vi satt inne, kul liksom. Sen blev det poolhäng på eftermiddagen, kollade mest in Bryce och grabbarna. Hehe, nejdå. Fast jo. Blev så jävla rädd förut bara, satt hemma hos Ana och snodde hennes Mac. Så säger den "HI EMILIA". Trodde jag skulle dö! Men hon bara skrattade och det visade sig vara hennes fästman som såg mig på skype.. Bah. Förutom det måste jag säga att jag blivit himlans modig. Igår när det kröp en spindel på mitt golv blev jag inte ens förlamad av skräck utan krossade den direkt och spolade ner skiten. Riktigt stolt.

Gabibaby och jag, 4th of July


Vila i frid

Min älskade älskade Bobo :( Är så glad att jag är här borta för annars skulle det göra ännu mer ont. Sen har jag ju min andra vovve här. Som ni förövrigt skulle sett när jag kom hem igår, helt galet glad blev hon när jag tittade in i filmrummet. Det gör mig på lite bättre humör. Men ingenting kan ersätta en bästa vän ju.. Nej nu ska jag sätta mig på cykeln och gråta en skvätt. Hörs imorgon.


Nej så tjukk du har blitt


Visste att jag inte skulle snott Jennys sista pommes :/

Himme igen

Har haft en av dom bästa helgerna i mitt liv! Så kommer man hem trött som ett as och kollar på sina arbetstider. 11 dagar i rad, 95 timmar..  döda mig. Nu ska jag krypa ner i min 1,80 säng och bre ut mig som aldrig förr. Bara för att jag kan. 



Take me back..

BajaMajas boyfriend

Hittade Elvis och han är precis likadan här som hemma.

Full av skit ;)


Like DYNAMITE

So far so good, bättre än good om jag ska vara ärlig. Vi kom fram till hotellet igår kväll efter fyra timmars party i bilen. Älskar roadtrips. Nu vaknade jag nyss, på golvet. Lite hårt men det fick funka liksom, man får ju ställa upp för laget. Snart blir det hotellfrukost, det har jag sett fram emot sen vi åkte! Sen stranden. Chip.

Gaaabi ♥


Helgen

Leeedig! Har flyttat upp i Allysons rum för vi har en familj på besök. Men det är lungt för imorgon drar jag på långweekend i Myrtle Beach med tjejerna :D Nu sitter jag och gör mest ingenting, har skypat med Olivia och Elvis så humöret är på topp. Ska strax ut och gå en runda med. Skulle ju kunna berätta om min förra helg dåra, glömde det. Men nu känns det ju lite töntigt.. aja vi kör i allefall. Jag, Sarah och Hannah var asladdade för lördagens fest och ja, det blev kul men kanske inte riktigt som vi tänkt oss, haha. Var en riktigt skum kille där som gjorde stämningen lite lustig. Men connectade ändå lite med honom efter att jag sagt att LMFAO var bra, då jäklar! Så sjöng vi lite på YES och tyckte att livet lekte. Sen började vi svenskor prata om saker där hemma och det var där min hemlängtan kom in i bilden. Snyftsnyft. Hur som helst tackar jag så mycket för en trevlig kväll!

Söndagen bestod av massa mat (gratis refill på soppan liksom HALLELUJA) och lite shopping. Har sagt det förr och jag säger det igen, Forever 21 i mitt hjärta. Speciellt när man kommer vid stängning och får hela butiken för sig själva.


klockan var över sex och vi höll på att dö av värmeslag


en tysk gay och den fina värdinnan


haha SALLY :D


köttbulle och sparris


tack bruuudar
lycka till i NY sarah! vi ses :)




Imse Vimse

Hallååå! Lite smått mör efter 10, 14 och 11 timmars jobb dom senaste dagarna. Men nu är det bara ett par timmar imorgon sen är jag ledig till tisdag, WOHO!! Har precis vart ute och traskat som vanligt. Först flyger en pelikan (ni vet, fågeln med större dubbelhaka än bert karlsson) förbi precis när jag går över sjön, IGEN, möter den alltid på samma plats. Hur stora är oddsen liksom, börjar bli rädd. Sen ser jag kineser överallt, kändes lite som om jag var på gymmet i Söderåkra. Jag brukar aldrig se asiater här i min lilla överklassby annars, så det var ju trevligt. Dom kanske bara vågar sig ut såhär på kvällen..

På väg hem började det bli mörkt och helt plötsligt är det något vid mina ben! Om någon såg mig fick den sig nog ett gott skratt när jag hoppade en sådär två meter upp i luften. Ungefär som den gången jag var helt säker på att en ödla satt på min rygg och började springa runt som en galning i hela huset och typ slet av mig tröjan. Har aldrig sett mina ungar skratta så mycket, hehe. Meen det visade sig bara vara en vattenspridare, så jag kunde andas ut igen. Värst var ändå när jag kommer hem och klagar till min värdmamma över en massa myggbett som dykt upp helt plötsligt. Vad säger kvinnan då, jo att jag kanske sover med en spindel!! Tack för den, jag som redan har svårt att sova om nätterna.


Min outfit när jag och Boking var ute och vandrade i höstas.
Här har jag något tunnare kläder..

RSS 2.0